Home > ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΝΕΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
17, Φεβρουάριου 2013

     Οπως όλοι ξέρουμε εδώ και λίγους μήνες έχει σταματήσει την λειτουργία του το κέντρο MOEL που λειτουργούσε δίπλα στο BEST FRIENDS. Το δεύτερο  σήμερα συνεχίζει να λειτουργεί.

 

      Το κέντρο  MOEL λειτουργούσε στον χώρο που προβλέπεται ως σχολείο και ως χώρος πρασίνου.

 

     Ναί, οι κουζίνες του και οι άλλοι βοηθητικοί χώροι είχαν εγκατασταθεί μέσα σε χώρο που έχει χαρακτηριστεί ως σχολικός ενώ  η αίθουσα είχε φτιαχτεί σε επαφή με το σχολείο και μέσα σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου (πλατεία)..

 

      Πρόσφατα τοιχοκολήθηκε στο άδειο κτίριο ότι μέσα στον Μάρτιο θα λειτουγήσει  νέο κέντρο.  

 

     Για να λειτουργήσει νέο κέντρο πρέπει να υποβληθεί από τον επιχειρηματία  νέα αίτηση για έγκριση άδειας λειτουργίας. Όπως όλοι ξέρουμε το προηγούμενο έχειήδη διακόψει την λειτουργία του  και η επιχείρηση που λειτουργούσε έχει εξωστεί με απόφαση δικαστηρίου.

 

      Ο νέος επιχειρηματίας πρέπει πλέον ν' αποκτήσει όποια δικαιώματα θα έχει δικαιώματα πάνω στον κοινόχρηστο χώρο από τον Δήμο και όχι από τον Συνεταιρισμό Βουλευτών.

 

      Οι πλατείες ανήκουν στον Δήμο, πράγμα που αναφέρεται σε πληθώρα αναρτήσεων σε άλλα και  σ' αυτό εδώ το site.

 

      Η επίσημη νομική θέση του Δήμου Ιδικαστική ομολογία) είναι ότι οι πλατείες του ανήκουν.

 

     Εξ άλλου, από τις προβλεπόμενες χρήσεις γης, δεν επιτρέπεται να δοθεί άδεια για λειτουργία κέντρου.  Δεν επιτρέπεται και για ένα ακόμα λόγο : επειδή το κέντρο συνορεύει  με σχολείο. 

 

      Τέλος, εάν για οποιοδήποτε λόγο πρέπει να γίνει μίσθωση, τότε πρέπει να εφαρμοστούν όλοι οι κανόνες για την μίσθωση χώρων πάνω σε κοινόχρηστες εκτάσεις.

 

     Είναι βέβαιο ότι στις μέρες μας θα ελεγχθούν  όσοι τυχόν χαρίσουν  σκανδαλοδώς χρηματικά ποσά σε ιδιώτες βλάπτοντας τον Δήμο.

 

     Τουλάχιστον από την παρούσα δημοσειυση έχουν γνώση οι δημοτικοί άρχοντες.

 

     Δικαιολογημένα λοιπόν ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας υπέβαλε την συνημμένη επιστολή στον Δήμαρχο που λέει όλ' αυτά και περιμένουμε όλοι με μεγάλο ενδιαφέρον τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.

 

the politespolitias team

Last Updated on 17, Φεβρουάριου 2013
blog comments powered by Disqus