Home > ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
12, Δεκέμβριου 2012

project

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

 

Στις 2 Δεκεμβρίου 2011 συναντήθηκαν γονείς μαθητών του Νηπιαγωγείου με τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Παναγιώτου για να του επιδώσουν την πιο κάτω επιστολή που υπογράφουν όλοι οι γονείς του ολοήμερου και του κλασσικού νηπιαγωγείου της Πολιτείας.

 

Κηφισιά,13Νοεμβρίου 2012

 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

 

Απευθυνόμαστε σε σας ως γονείς, αναφορικά με το θέμα της κτιριακής υποδομής του 6ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς στο οποίο φοιτούν τα παιδιά μας.

Όπως προκύπτει και από το από 24.04.2012 και με αρ. πρωτ. 101 έγγραφο της Προϊσταμένης του 6ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς προς εσάς, στο οποίο  αποτυπώνεται και επισημαίνεται το πρόβλημα των κτιριακών εγκαταστάσεων του εν λόγω Νηπιαγωγείου, οι αίθουσες που στεγάζουν τα δύο τμήματα του Νηπιαγωγείου (Κλασικό και Ολοήμερο) είναι κάθε άλλο παρά επαρκείς για τις ανάγκες που καλούνται να καλύψουν.

Συγκεκριμένα: το μεν Ολοήμερο στο οποίο φοιτούν 20 νήπια, στεγάζεται σε αίθουσα επιφανείας 45 τ.μ., η οποία περιλαμβάνει μία τουαλέτα, ενώ το Κλασικό στο οποίο φοιτούν 15 νήπια, σε αίθουσα επιφανείας 15 τ.μ. με μία επίσης τουαλέτα. Αναφορικά με το τελευταίο τμήμα του Κλασικού, σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ 79Β/29.01.1980, ο χώρος είναι σαφώς μικρότερος από τον προβλεπόμενο στην εν λόγω απόφαση με βάση τον αριθμό των νηπίων που φοιτούν σε αυτό. Τα προβλήματα που δημιουργούνται από το συνωστισμό των νηπίων είναι πολλά (θόρυβος, μικρός χώρος κινήσεων και απασχόλησης και συνακόλουθος εκνευρισμός κοκ), με κυριότερο όμως την πρόκληση ατυχημάτων, ευτυχώς όχι σοβαρών.

Την ίδια στιγμή, ακριβώς δίπλα στην αίθουσα αυτή, υπάρχει άλλη αίθουσα επιφανείας 25 τ.μ., η οποία έχει παραχωρηθεί από το Δήμο στον Αθλητικό Όμιλο Κηφισιάς, η οποία όμως ελάχιστα χρησιμοποιείται από αυτόν και τον περισσότερο καιρό παραμένει κενή. Υπάρχει σοβαρή και επείγουσα ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η αίθουσα αυτή από το 6ο Νηπιαγωγείο, ώστε να μεγαλώσει ο χώρος του Κλασικού Τμήματος αυτού και να πλησιάσει (έστω) την προβλεπόμενη από το νόμο επιφάνεια για τον αριθμό των νηπίων που φιλοξενεί.

Πέραν όμως των πραγματικών και αναμφισβήτητων αναγκών του Νηπιαγωγείου μας, θεωρούμε επιπλέον πως ορθότερο είναι η αίθουσα αυτή, η οποία βρίσκεται εντός του οριοθετημένου χώρου του Νηπιαγωγείου, να δοθεί στο Νηπιαγωγείο για τις εξαιρετικά αυξημένες ανάγκες του (λόγω της οικονομικής κρίσης και της αύξησης των αιτήσεων εγγραφής νηπίων), αντί να χρησιμοποιείται (για την ακρίβεια να υπο-χρησιμοποιείται) για τις ανάγκες ενός αθλητικού συλλόγου οι οποίες μπορούν να ικανοποιηθούν από άλλο χώρο εκτός του χώρου του Νηπιαγωγείου.

Περαιτέρω, λόγοι υγιεινής μας υποχρεώνουν να σας απευθύνουμε και ένα επιπλέον αίτημα, αυτό της κατασκευής δύο ακόμη τουαλετών στον περιβάλλοντα χώρο του Νηπιαγωγείου. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε, η εξυπηρέτηση 40 νηπίων από δύο (!) τουαλέτες, είναι τουλάχιστον προβληματική από πρακτικής απόψεως και εξαιρετικά αμφίβολη από απόψεως υγιεινής! Ας σημειωθεί ότι ο περιβάλλων χώρος του Νηπιαγωγείο είναι απολύτως επαρκής για την προσθήκη αυτή.

Κ. Δήμαρχε, όπως οι ανάγκες της κοινωνίας συνεχώς μεταβάλλονται, έτσι και οι ανάγκες του 6ου Νηπιαγωγείου έχουν αλλάξει από τότε που εγκαταστάθηκε στο χώρο αυτό και πρέπει να αντιμετωπισθούν σύννομα και ρεαλιστικά, τη στιγμή μάλιστα που οι προαναφερθείσες προτεινόμενες λύσεις είναι εύκολα πραγματοποιήσιμες.

Ζητούμε λοιπόν την άμεση ανταπόκρισή σας στα αιτήματά μας, και παρακαλούμε να προβείτε στις ενέργειες που απαιτούνται για την παραχώρηση μίας επιπλέον αίθουσας και την κατασκευή δύο επιπλέον τουαλετών στο Νηπιαγωγείο μας.

 

Πιστεύοντας στην αποτελεσματικότητα σας, προσβλέπουμε στη γρήγορη αντιμετώπιση του θέματος.

 

Με εκτίμηση,

 

Οι γονείς των νηπίων του 6ου Νηπιαγωγείου Κηφισιάς

 

 

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Last Updated on 12, Δεκέμβριου 2012
blog comments powered by Disqus