Home > ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ
ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
9, Οκτώβριου 2010

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑ 

http://www.kifisianews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1026&Itemid=28

 

 

1027-Βίος και Πολιτεία
26 Μάρ 2010, στις 03:06 PM
Βίος και Πολιτεία
Μετά από 62 χρόνια προσπαθούν να διορθώσουν το λάθος.
 
Τρεις δικηγόροι ανέλαβαν να εισηγηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσει ο Δήμος για να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του οι κοινωφελείς και κοινόχρηστοι χώροι της Πολιτείας.
Δύο δικηγόροι του Δήμου Κηφισιάς και ένας του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας.
Εξήντα δύο χρόνια μετά το πέρας των έργων του Συνεταιρισμού Βουλευτών, η Πολιτεία είναι ακόμη κάτω από ένα ερμαφρόδιτο καθεστώς.
Οι κάτοικοι της Πολιτείας πληρώνουν χαράτσι για το νερό από τη δεξαμενή της περιοχής, πληρώνουν για τους κηπουρούς στο Συνεταιρισμό, πληρώνουν και το Δήμο Κηφισιάς για τις διάφορες παροχές του.
Κανείς από τους Συνεταιριστές πλέον δεν είναι βουλευτής, όπως κατήγγειλε ακόμη μια φορά ο κ. Μπόζος αλλά και άλλοι Σύμβουλοι κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μπορεί να μην είναι βουλευτές, έχουν όμως τη χάρη απ’ ότι φαίνεται, αφού μπορούν έναν ανενεργό Συνεταιρισμό να τον αναζωπυρώνουν γιατί έχουν τεράστια κέρδη από τα κοινωφελή καταστήματα της Πολιτείας αλλά και από διάφορα τέλη.
Σε άλλες περιπτώσεις οι τοπικές κοινωνίες κατάφεραν με δικαστικούς αγώνες να «γκρεμίσουν» τέτοια σαθρά οικοδομήματα, τα οποία δημιουργήθηκαν για κάποιο σκοπό, τον οποίο εδώ και δεκαετίες εκτέλεσαν, παρ’ όλα αυτά στην περίπτωση μας, ο Συνεταιρισμός Πολιτεία ζει σε βάρος πλέον των τοπικών κοινωνιών.
Έρχεται όμως ύστερα κατόπιν πίεσης των κατοίκων, ο Δήμος να διεκδικήσει το απολύτως νόμιμο, την περιουσία του, έστω και σε αυτό το χάλι που βρίσκεται αυτή τη στιγμή με κτίρια που έχουν υποστεί τρομερές επεμβάσεις «μπότοξ» και «λίφτιγκ» για να φτάσουν στο σημερινό κατάντημα της άλλοτε πανέμορφης πλατείας της Πολιτείας.
Θα μπορέσει άραγε να πάρει έστω και σε αυτή την κατάσταση τον έλεγχο της πλατείας ώστε να το επαναφέρει σε μια όμορφη και ονειρεμένη Πολιτεία;

Last Updated on 9, Οκτώβριου 2010
blog comments powered by Disqus