Home > ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
9, Οκτώβριου 2012

 

ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Ο ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
 
 
Απόφαση με πολλά κενά και ερμηνείες
ΔΕΥΤΈΡΑ, 08 ΟΚΤΏΒΡΙΟΣ 2012 12:33  
 
Συνεδρίαση δ.σ. (3-10) : Ναι κατά πλειοψηφία του δήμου για κατασκευή υδατοδεξαμενής στην Πολιτεία και εκμετάλλευσή της από ιδιώτη (Οικοδ. Συνεταιρισμός «Η Πολιτεία»)
 
Άκυρη λέει ο «Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας» και πως προσφεύγει στη δικαιοσύνη για την ακυρωσή της
Όταν για μια φορά ακόμη, άγνωστον αν το πλοίον η Ελλάς βυθίζεται ή όχι, - ο λαός πάντως ολοκάθαρα κοιτά τον πάτο - και οι βάρκες εγκατάλειψης έχουν σχεδόν αναχωρήσει για το ...ξερονήσι η Ελλάς, η κατά πλειοψηφία απόφαση του δήμου υπέρ της σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή υδατοδεξαμενής (σ.σ. μικρό φράγμα ουσιαστικά) στην Πολιτεία με τον ομότιτλο συνεταιρισμό που αμφισβητείται έντονα από νομικούς κύκλους, συλλόγους και κατοίκους της περιοχής η ικανοτητά του για σύναψη τέτοιου είδους συμβάσεων δημοσίου χαρακτήρα, φαντάζει σε κάποιους λογική και η συζήτηση που πάνω από δύο ώρες απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, καθώς από τη μια τίποτα δεν είναι σίγουρο για τον αυριανό δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ, ενώ από την άλλη είναι γνωστή η φράση, πως αν κάποιος κατέχει(;) το νερό σαφέστατα είναι σε προνομιούχα θέση.
Έτσι από την πλευρά του ο δήμαρχος Κηφισιάς υπερπηδώντας τις αιτιάσεις (Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας, κάτοικοι περιοχής), για μη σύννομη απόφαση του δήμου ουσιαστικά υποστήριξε πως πρόκειται για έργο που πάντα ήθελε η Κηφισιά, που θα ωφελήσει κοντά στους 5 χιλιάδες κατοίκους της ομώνυμης γειτονιάς και πέριξ του δήμου, στην άρδευση δημοσίων πάρκων και χώρων του δήμου, καθώς και στην περίπτωση πυρόσβεσης.
«Είναι προς το συμφέρον του δήμου» συμπλήρωσε ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης «μιας και ο δήμος θα έχει μηδενική οικονομική συμμετοχή στο μεγάλο αυτό έργο και η επιβάρυνση που θα υπάρξει προς τους δημότες θα είναι σίγουρα κατά πολύ μικρότερη από εκείνη της ΕΥΔΑΠ».
Από την πλευρά τους οι διαφωνούντες (ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Πόλη Φως» και ο Παναγιώτης Κανακάκης, «Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας», κάτοικοι περιοχής) με την απόφαση της συμφωνίας του δήμου στην προγραμματική σύμβαση με τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό «Η Πολιτεία» εστίασαν τα πυρά τους όχι για την ανάγκη δημιουργίας του εν λόγω έργου, αλλά κύρια στο ότι ομότιτλος συνεταιρισμός είναι σχεδόν ...άγνωστος μιας και δεν εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης στο Κτηματολόγιο και όπως και να’ ναι δεν διαθέτει νομική υπόσταση για την σύναψη τέτοιου είδους συμβάσεων δημοσίου χαρακτήρα. Επίσης δε τόνισαν πως η περιοχή είναι ανακηρυγμένη δημόσια αναδασωτέα περιοχή, ενώ ο «Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας» υποστήριξε πως θα προσφύγει στην δικαιοσύνη για την ακύρωση της απόφασης.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού«Η Πολιτεία» κ. Παπαπαύλου τόνισε ότι είναι αδύνατον να διανοηθεί πως στην Ελλάδα του σήμερα ένας ιδιώτης θέλει να προσφέρει και μάλιστα ολοκάθαρα με ευνοϊκότατους όρους για το δήμο και για τους δημότες ένα τέτοιο έργο κάποιοι να μη θέλουν. 
«Ότι γίνει και γίνεται είναι και θα είναι πάντα σε συνεννόηση με τον δήμο και προς όφελος των κατοίκων, υποστήριξε ο κ. Παπαπαύλου, εξαπολύωντας ταυτόχρονα πυρά προς τον “Φιλοπρόοδο Σύλλογο Πολιτείας” - χαρακτηριζοντάς τους - ως μια ...παρέα» (Στη διπλανή και στην επόμενη σελίδα ο «ΤΚ» φιλοξενεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσηςτου «Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας» για το εν λόγω θέμα, καθώς και το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης του δήμου με τον συνεταιρισμό«Η Πολιτεία»).
Κατά τα άλλα την συνεδρίαση του δ.σ. απασχόλησε εν τάχει η έγκριση χρονικής παράτασης (17μηνο) και ολοκλήρωσης του έργου του υπόγειου πάρκινγκ στην πλατεία Πλατάνου, την οποία ενέκριναν σχεδόν ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι αφού άκουσαν δια χειλέων Νίκου Χιωτάκη πως το έργο αν όλα μείνουν ως είναι σήμερα θα ολοκληρωθεί αφού πρώτα χρειαστεί ένας μήνας έως ότου η Αρχαιολογική Υπηρεσία ολοκληρώασει τις εργασίες της.
n Συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, ανακοίνωσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δ.σ., είχε ο δήμαρχος Κηφισιάς προκειμένου η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου να αποσαφηνίσει (σ.σ. και να κατευθύνει τινί τρόπω το θολό νομικό τοπίο των διατάξεων - όπως ισχυρίζονταιοι του δήμου - που διέπουν) το Προεδρικό Διάταγμα για το Παραδοσιακό Κέντρο Κηφισιάς.
Αφορμή ήταν έξι πρόσφατες περιπτώσεις ακύρωσης αποφάσεων του δ.σ. από δικαστήρια - μετά από ισάριθμες προσφυγές κατοίκων - που αφορούσαν σε έγκριση χρήσεως καταστημάτων στην εν λόγω περιοχή.
Η όλη αυτή διαδικασία, σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα πάρει γύρω στον ένα μήνα οπότε και ανάλογα θέματα αιτήσεων χορήγησης άδειας χρήσεως σε ορισμένες περιπτώσεις παγώνουν και αναβάλλονται ...έως νεωτέρας.

Last Updated on 9, Οκτώβριου 2012
blog comments powered by Disqus