Home > ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ
ΘΑ ΧΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ Ο ΔΗΜΟΣ ; PDF Print E-mail
Written by Administrator   
2, Οκτώβριου 2012

Το έργο του Συνεταιρισμού Βουλευτών έχει τελειώσει από χρόνια. Με πρόσχημα την κατασκευή δεξαμενής επιχειρεί να τον αφήσει ο Δήμος Κηφισιάς να συνεχίσει να εκμεταλεύεται το νερό αντί αυτό να το κάνει η ΕΥΔΑΠ ή ο Δήμος.

Όπως γράψαμε αλλού ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Βουλευτών η Πολιτεία (Ο.Σ.Β.Π.) ζήτησε την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης και κατασκεύασε τα έργα υποδομής. Αυτά τα λειτούργησε για περισσότερο από 50 χρόνια.

Όλ' αυτά ανήκουν στον Δήμο Κηφισιάς http://www.politespolitias.gr/article.php?id=15.  

Ακόμα και εάν υπήρχε αμφβολία παλαιότερα, με τον νόμο 4030/2011 http://www.politespolitias.gr/article.php?id=57 όλα τα έργα υποδομής πέρασαν πια στον Δήμο Κηφισιάς.

Εξ΄άλλου, το νερό, (ύδρευση και αποχέτευση)  της Αττικής ανήκει στην ΕΥΔΑΠ ενώ το  υφιστάμενο κατά τη σύσταση της ΕΥΔΑΠ δίκτυο ύδρευσης θα πέρναγε στην ΕΥΔΑΠ εκτός αν ο ΟΤΑ λειτουργούσε δημοτική επιχείρηση ύδρευσης.

Τα τελευταία χρόνια ο ΟΣΒΠ έχει εγγράψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον ισολογισμό του ως κέρδη από την λειτουργία του δίκτυου ύδρευσης. 

Για να μην αφήσει ο συνεταιρισμός την επικερδή αυτή δραστηριότητα για σειρά ετών  προσπαθεί προσχηματικά να  κατασκευάσει μέσα σε δασική και αναδασωτέα έκταση  δεξαμενή ύδρυσης.

Έβγαλε αρχικά άδεια οικοδομής την οποία στην συνέχεια ανεκάλεσε ο Δήμος και το νόμνιμο της ανάκλησης κρίθηκε με απόφαση του Εφετείου Αθηνών στην οποία ήταν διάδικος ο ΟΣΒΠ.

Έκτοτε προπαθεί κατά τακτικά διαστήματα να επαναφέρει την κατασκευή υδατοδεξαμενής σε σύμπραξη με κάποια δημοτικο οργανισμό.

Το σκοπούμενο εγχείρημα δεν αντέχει στη λογική και σην νομική επεξεργασία.

Πιστεύουμε ότι ο μόνος λόγος που γίνεται αυτή η φαιδρή προπάθεια είναι για να δημιουργηθουν δικαιώματα υπέρ του ΟΣΒΠ και να παραμείνει - μέσω της επέκτασης - έμμεσα στην λειτουργία ενός δίκτυου ύδρευσης που σήμερα ανήκει στον Δήμο Κηφισιάς.

Ποιός προστατεύει τη δημοτική περιουσία ; Ποιός ελέγχει τους φύλακες ;

Last Updated on 2, Οκτώβριου 2012
blog comments powered by Disqus