Home > ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ
ΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
17, Μάιος 2012

 

Η όχληση και η παράνομη επιχειρηματικότητα προέρχεται όχι μόνο από τα υγειονομικού ενδιαφέροντος κέντρα που λειτουργούν με άδεια καταστήματος αλλά και από τα «καταστήματα» που λειτουργούν πάνω σε κοινόχρηστους και κοινόκτητους χώρους με παραχωρήσεις ή ειδικές άδειες.

Λιανοπωλητές, καντίνες, περίπτερα ανταγωνίζονται αθέμιτα τον καταστηματάρχη που έχει την νόμιμη άδεια και  καταβάλει ενοίκιο.

Ο ίδιος ο Δήμος ανταγωνίζεται αθέμιτα  τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που πληρώνουν τόσους και τόσους φόρους και εισφορές.

 

Ο ίδιος ο Δήμος ανταγωνίζεται αθέμιτα  τους ιδιοκτήτες καταστημάτων που πληρώνουν τόσους και τόσους φόρους και εισφορές.

Η παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων μπορεί να ήταν μέσο κοινωνικής πολιτικής όταν οι μικροπωλητές δεν έβρισκαν κατάστημα για να νοικιάσουν και έπρεπε και αυτοί (συνήθως ανάπηροι και άλλες ευπαθείς ομάδες) να στηριχθούν για την επιβίωσή τους.

Τότε τα καταστήματα πλήρωναν «αέρα» μια και δεν υπήρχε ούτε ένα ελεύθερο. Σήμερα όμως τόσα και τόσα καταστήματα ποαραμένουν ξενοίκιαστα λόγω της οικονομικής κρίσης.

Άραγε, ποια κοινωνική ομάδα είναι πιο ευπαθής ; Η χήρα που περιμένει να ζήσει από το ενοίκιο του μικρού καταστήματος ή ο επιχειρηματίας που άνοιξε σούπερ μάρκετ ή εστιατόριο στην πλατεία ;

Εάν μας ενοχλεί η κίνηση για τα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος, γιατί δεν μας ενοχλεί η κίνηση από τα τόσα μαγαζιά που άνοιξαν με άδεια του Δήμου στις πλατείες αντίθετα με το πολεοδομικό σχέδιο;

Όποιος θέλει να επιχειρήσει να το κάνει με τους ίδιους όρους που το κάνουν και οι μαστιζόμενοι σήμερα επιχειρηματίες.

Για παράδειγμα, οι λιανοπωλητές λουλουδιών,  οι παρακευαστές κρεπών και κυρίως τα «σούπερ μάρκετ – περίπτερα» να βρουν κάποιο από τους τόσους ξενοίκιαστους χώρους για να λειτουργήσουν αδειάζοντας τους κοινόχρηστους χώρους

Η  μόνη χρήση που προβλέπεται για τους κοινόχρηστους χώρους είναι ακριβώς η κοινή χρήση και το πράσινο.

Όταν ο Δήμος επιθυμεί να ρυθμίσει την όχληση και την παράνομη επιχειρηματικότητα πρέπει να παύσει να παρανομεί ο ίδιος.

Δεδομένων των συνθηκών, της όχλησης και της παράνομης επιχειρηματικότητας (κατά την εισηγητική έκθεση),  

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Να μην ανανεωθούν οι ισχύουσες άδειες παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων (περίπτερα καντίνες κα) άλλως ν’ ανακληθούν και ασφαλώς  να παύσουν να εκδίδονται άλλες.

Last Updated on 17, Μάιος 2012
blog comments powered by Disqus