Home > ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ
ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
17, Μάιος 2012

   Η επιτροπή ποιότητας ζωής Δήμου Κηφισιάς προτείνει κανονιστική ρύθμιση για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.http://www.kifissia.gr/PortletAnnouncements/userfiles/file/diavoulefsi/kanonistiki.pdf

   Σύμφωνα με την εισήγηση το κάνει  γιατί υπάρχει όxληση των κατοίκων και παράνομη επιχειρηματικότητα.

   Επιλέξει :

Στον Δήμο υποβάλλονται καθημερινά βεβαιώσεις παραβάσεων από τις ελεγκτικές
αρχές και καταγγελίες κατοίκων,  οι οποίες,  στην πλειονότητά τους,  αφορούν την
παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας, λόγω χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων
άνευ αδείας ή καθ΄ υπέρβαση της αδείας,  την οχλαγωγία από τη συγκέντρωση
ανθρώπων σε πεζοδρόμια,  πεζοδρόμους και οδούς κατά τις βραδινές και
μεταμεσονύκτιες ώρες,  την παράνομη αλλαγή χρήσης λειτουργίας ορισμένων ΚΥΕ
(π.χ. από παραδοσιακό καφενείο σε μπαρ), καθώς και την παράνομη κατάληψη του
Στον Δήμο υποβάλλονται καθημερινά βεβαιώσεις παραβάσεων από τις ελεγκτικές
αρχές και καταγγελίες κατοίκων,  οι οποίες,  στην πλειονότητά τους,  αφορούν την
παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας, λόγω χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων
άνευ αδείας ή καθ΄ υπέρβαση της αδείας,  την οχλαγωγία από τη συγκέντρωση
ανθρώπων σε πεζοδρόμια,  πεζοδρόμους και οδούς κατά τις βραδινές και
μεταμεσονύκτιες ώρες,  την παράνομη αλλαγή χρήσης λειτουργίας ορισμένων ΚΥΕ
(π.χ. από παραδοσιακό καφενείο σε μπαρ), καθώς και την παράνομη κατάληψη του 

   Στον Δήμο υποβάλλονται καθημερινά βεβαιώσεις παραβάσεων από τις ελεγκτικές αρχές και καταγγελίες κατοίκων,  οι οποίες,  στην πλειονότητά τους,  αφορούν την παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας, λόγω χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων άνευ αδείας ή καθ΄ υπέρβαση της αδείας,  την οχλαγωγία από τη συγκέντρωση ανθρώπων σε πεζοδρόμια,  πεζοδρόμους και οδούς κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες,  την παράνομη αλλαγή χρήσης λειτουργίας ορισμένων ΚΥΕ (π.χ. από παραδοσιακό καφενείο σε μπαρ), καθώς και την παράνομη κατάληψη του δημοσίου χώρου από τραπεζοκαθίσματα ή και παρανόμως σταθμευμένα αυτοκίνητα.

 

   Όπως όλοι ξέρουμε, οι βεβαιώσεις παραβάσεων υποβάλονται στον Δήμο προκειμένου αυτός να σφραγίσει τα καταστήματα ή ν' ανακαλέσει τις άδειες λειτουργίας.

   Σε πόσες τέτοιες ενέργειες έχει μέχρι σήμερα προβεί ο Δήμος, όπως υποχρεούται; 

   Πόσες βεβαιώσεις, από ποιές αρχές, πόσες καταγγελίες και πόσες βεβαiώσεις παραβάσεων των οργάνων του ίδιου του δήμου έχουν φθάσει στον Δήμο ;

   Ποιά καταστήματα αφορούν ;

   Πόσες σφραγίσεις και πόσες ανακλήσεις αδειών έχει εκδώσει ο Δήμος ;

   Τελικά, εάν δεν έχει κάνει τίποτε απ' όσα οφείλει να κάνει ο Δήμος, τότε γιατί να εκδώσει την "κανονιστική πράξη" εάν και μετά την έκδοσή της η όχληση και η παράνομη επιχειρηματικότητα συνεχίσουν να παραμένουν ατιμώρητες ;

   Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής εκδηλώνεται πιο κάτω στην ίδια εισήγηση :

   Το Δημοτικό Συμβούλιο δύναται να ορίσει προαιρετικά τριμελή επιτροπή από Δημοτικό Σύμβουλο και δύο Δημοτικούς Αστυνομικούς για τον έλεγχο της εφαρμογής των νομών και των διατάξεων που ισχύουν για την λειτουργία των ΚΥΕ.

   Δηλαδή, ενώ σήμερα η εφαρμογή του νόμου (σφράγιση καταστήματος - ανάκληση άδειας) είναι υποχρεωτική, με την νέα κανονιστική γίνεται προαιρετική ! 

 

   Δίνεται με τον τρόπο αυτό πρώτης τάξης δικαιολογία για ν' αμυνθεί κάθε υπάλληλος του Δήμου και κάθε δημοτικός άρχοντας (περιλαμβανομένου και του Δημάρχου) σε τυχόν παράβαση καθήκοντος που διαπράττει: "δεν όρισε το δημοτικό συμβούλιο επιτροπή κλπ κλπ"

   Οι προθέσεις της δημοτικής αρχής εκδηλώνονται ακόμα περισσότερο σε ένα άλλο σημείο :

 Όπου δεν υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα χρήσεων γης που να καθορίζουν μια περιοχή ως Πολεοδομικό Κέντρο συνοικίας-γειτονιάς,  θα μπορεί να ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αυτοψία, καταγραφή και αποτύπωση της υφιστάμενης πραγματικής κατάστασης χρήσεων γης εκ μέρους των αρμοδίων Υπηρεσιών του Δήμου η οποία θα εγκρίνεται από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

   Δηλαδή, θα μπορεί να νομιμοποιήσει έτσι ο Δήμος κάθε παράνομη χρήση γης που σήμερα παράνομα ο ίδιος ανέχεται και μάλιστα να δημιουργήσει "πολεοδομικά κέντρα συνοικίας" όπου και όπως ο ίδιος θέλει. 

Θα μπορεί να νομιμοποιήσει έτσι ο Δήμος κάθε παράνομη χρήση γης που σήμερα παράνομα ο ίδιος ανέχεται

   Δεν φτάνει που δεν εφαρμόζει τον νόμο ο Δήμος Κηφισιάς, επιχειρεί μάλιστα να θεσμοθετήσει την παρανομία ! 

   Δεν θα μας εξέπλητε εάν έτσι δοθούν χρήσεις γης σε χώρους της Εκάλης και της Πολιτείας όπου λειτουργούν σήμερα επιχειρήσεις (χρήσεις αμφιβόλου νομιμότητας)  ώστε στηγ θέση τους να βλέπαμε πολυκαταστήματα ... 

   Για να παρακολουθήσουμε το ιστορικό της επιχειρούμενης συγκάλυψης, σημειώνουμε ότι η υπόθεση ξεκίνησε με βεβαιώσεις παραβάσεων που αφοράνε γνωστό κέντρο στην πλατεία της Πολιτείας.http://www.politespolitias.gr/article.php?id=17

   Με αίτηση κατοίκων η υπόθεση απασχόλησε το τοπικό συμβούλιο που ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του κέντρου. Το δημοτικό συμβουλιο την ανέπεμψε στο τοπικό το οποίο στην συνέχεια την επαναπαρέπεμψε στο δημοτικό.

   Τελικά ούτε ανακλήθηκε η άδεια του κέντρου ούτε χορηγήθηκε άδεια μουσικών οργάνων.  

   Όμως, η περιοχή είναι περιοχή αποκλειστικής κατοικίας και έχει θεσμοθετημένες χρήσεις γης από το 1962. Σε αυτές δεν προβλέπεται η χρήση "κέντρο διασκεδάσεως", χρήση που με τον πιο πάνω τρόπο μπορεί να επιχειρήσει  να δώσει ο Δήμος.

  Η κεντρική πλατεία και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι της Πολιτείας ανήκουν στον Δήμο Κηφισιάς http://www.politespolitias.gr/article.php?id=14

   Πιστεύουμε οτι θέλει να τους παραλάβει ο Δήμος Κηφισιάς από τον οικοδομικό συνεταιρισμό  που έως σήμερα τους ενοικίαζε σε επιχειρήσεις με προίκα τα όποια "μισθώματα" εισπράτονται.

   Ευτυχώς για τους κατοίκους, οι καιροί είναι χαλεποί και η επαγρύπνησή τους αυξημένη.

Last Updated on 17, Μάιος 2012
blog comments powered by Disqus