Home > ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΡΥΜΟΣ
ΕΧΩ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
17, Μάιος 2012

Μια ζώνη πρασίνου που θ'αγκαλιάζει την Αθήνα.

Το νέο άστυ θα περιτοιχίζεται από ξύλινα τείχη μόνο που θα είναι πράσινα και χλωρά.

Εθνικός δρυμός Πεντέλης (πρέπει να γίνει), λεκάνη απορροής λίμνης Μαραθώνα, Εθνικός Δρυμος Τατοίου (με βύθιση τμημάτων των οδών), Εθνικός Δρυμός Πάρνηθας. Πιο πέρα Υμηττός και όρος Αιγάλεω.

Η πόλη θα είναι κλεισμένο μέσα σε μιά σφικτή αγκαλιά φύσης και ζωής.

Πρώτοι το πρότειναν οι Πολίτες Πολιτείας.

Οι ίδια καλή ομάδα ανθρώπων συνεχίζει το όραμα. Αντί για τσιμοεντοστρωμένα κέντρα διασκέδασης να  ξαναγίνουν οι κοινόχρηστοι χώροι των πλατειών χώροι πρασίνου, δηλαδή ν' αποκασταστθούν οι προβλεπόμνενες από το πολεοδομικό σχέδιο χρήσεις γης.

Επίσης ν'αφαιρεθούν οι κακόγουστες και όλως πρόσφατες επεμβάσεις και  να αποκασταστηθούν  όλες οι όψεις των ιστορικών αρχιτεκτονικών δημιουργημάτων  των πλατειών, έργα επωνύμων αρχιτεκτόνων της ομάδας Πικιώνη, στην αρχική τους μορφή.

Να λειτουργήσει τοπικό σχολείο,  για τους κατοίκους της σχολικής περιφέρειας, το οποίο να λειτουργεί, από διαφορετική είσοδο νηπιαγωγείο, δημοτικό και γυμνάσιο σύμφωνα με τις προδιαγραφές και όχι κατά παράβασή τους όπως κάνει σήμερα.

Να συντηρεί ο Δήμος Κηφισιάς τους κοινόχρηστους χώρους και όχι ο ιδιώτης ο οποίος συνεχίζει την συντήρηση για να δικαιολογεί το γεγονός ότι συνεχίζει να βγάζει κέρδος από την μεταπώληση νερού και ενοίκια από χώρους που λειτουργούν σε χώρους που θα έπρεπε να είναι το  σχολείο των παιδιών μας.

Να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής μας με ασφάλεια, πολιτισμό, αθλητισμό, ανθρώπινες σχέσεις, υπηρεσίες για τους κατοίκους, με μηχανισμούς προστασίας, που να πηγάζουν από τους κατοίκους για τους κατοίκους στην βάση της κοινωνικής οικονομίας και όχι της κερδοσκοπίας.

Ξέρετε ότι οι  politespolitias δεν είμαστε ταγμένοι ούτε σε κόμματα ούτε σε κυρίαρχες ιδεολογίες ούτε σε οποιοδήποτε συμφέρον.

Πιστεύουμε στην αυτοοργάνωση της κοινωνίας μας, στο οριζόντιο μοντέλο ογράνωσης, χωρίς αρχηγούς, χωρίς ιεραρχία.  Δεν διεκδικούμε αλλά προσφέρουμε. Δεν επιβάλουμε αλλά  πείθουμε και εμπνέουμε.

Δεν καλλιεργούμε πελατειακές αλλά ανθρώπινες σχέσεις. Δεν περιμένουμε τίποτε και από κανένα, το μόνο που περιμένουμε είναι να χαιρόμαστε το γεγονός ότι ερχόμαστε σε επαφή ο ένας με τον άλλο.

Η εκπαίδευση προσφέρει πολιτισμό και ο πολιτισμός προσφέρει κοινωνική παιδεία.

Το στείρο όραμα της πολυτέλειας και του δανεικού τρόπου ζωής έρχεται να το ξεκρεμάσει από τον ιστό της σημαίας η Πολιτεία.

Το λάβαρό μας είναι ένας νέος τρόπος ζωής, πραγματικός, με περιεχόμενο, με αρχές, με κοινωνικοποίηση, με αλληλεγγύη, 

Η γειτονιά μας είναι ο χώρος μας και όταν οργανώσουμε και λειτουργήσουμε την γειτονιά μας θα είναι καιρός να μιλήσουμε για την πόλη και για την χώρα μας.

Δεν περιμένουμε κανένας άλλος να το κάνει για μας.

Ο πολίτης πολιτείας είναι ένας νέος άνθρωπος, ο άνθρωπος που η Ελλάδα χρειάζεται για το άλμα προς την πρόοδο που ετοιμάζεται να κάνει.

the politespolitiasteam

Last Updated on 17, Μάιος 2012
blog comments powered by Disqus