Home > ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ
Ευνομούμενη Πολιτεία PDF Print E-mail
Written by Administrator   
16, Μάιος 2006

 

Από την εφημερίδα Κηφισιά ,19 Μάι 2006, 

Του Περικλή Α.Πέτρου

"Ευνομούμενη" Πολιτεία

Περιήγηση στην Πολιτεία, το αριστοκρατικό κομμάτι της Κηφισιάς, κάναμε με το μέλος του Συλλόγου, Περικλή Πέτρου, ένα πρωινό καθημερινής. Παλιά, θυμάμαι, ανεβαίναμε την Πόντου, μαθητές και πηγαίναμε από το Γυμνάσιο μαζί με τους καθηγητές μας στην όμορφη, στρωμένη με γκαζόν πλατεία της Πολιτείας, με τη λιμνούλα της, για τους περίφημους περιπάτους κοντά στη φύση, δηλαδή χαζολόγημα, όταν ήταν όμορφη μέρα και βαριόμασταν όλοι, μαθητές και καθηγητές, να κάνουμε μάθημα.

Πού τέτοια πολυτέλεια σήμερα... Αν τολμήσει πεζός να διασχίσει την πολυτελέστατη πλατεία, το λιγότερο τον έχουν θερίσει σαν το στάχυ, αν δεν είναι ακροβάτης και μάντης για να μαντέψει από πού θα του έρθει το αυτοκίνητο για να κάνει βήματα πίσω, όχι στο πεζοδρόμιο που δεν υπάρχει, αλλά τέλος πάντων... Ας αφήσουμε τον κ. Πέτρου, κάτοικο Πολιτείας, να μας διηγηθεί μια όμορφη μέρα στην...Πολιτεία.

Του Περικλή Α.Πέτρου

Συνάντηση στην κεντρική Πλατεία της Πολιτείας  με τον εκδότη της "Κηφισιάς" Γιάννη Γρηγοράκο. Κοινή μας επιθυμία να δούμε από κοντά τα προβλήματα αυτής της περιοχής. Προετοιμασμένοι να περπατήσουμε ανηφορίζοντας τους δρόμους, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας σκαλάκια, φθάνοντας μέχρι το "Πανόραμα" της περιοχής.

 

Η Πολιτεία αλλάζει  μέρα με την ημέρα. Εικόνες και θόρυβοι από ατέλειωτες οικοδομές εναλλάσσονται με τον θόρυβο από τα αυτοκίνητα, που κατά  δεκάδες στοιβάζονται σε κεντρικές τοποθεσίες και σε δρομάκια γύρω από τις μοντέρνες καφετέριες.Ενα πολύβουο μελίσσι ανθρώπων ξεχύνεται από όλες τις πλευρές της ταλαιπωρημένης Αθήνας να βρει λίγο δροσιά κάτω από τα μεγάλα Πλατάνια της πλατείας. Μια ανέφελη εικόνα;

Η Πολιτεία αλλάζει  μέρα με την ημέρα.

Βλέπουμε και με τα... δύο μάτια, ακούμε και με τα δύο αυτιά!!

Βλέπουμε τα σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στους δρόμους.

Βλέπουμε τα χαλασμένα πλακόστρωτα στην πλατεία και τα αυτοκίνητα να παρκάρουν ανενόχλητα πάνω στα πεζοδρόμια και τους πεζούς να διασχίζουν τους δρόμους, την  ώρα που ογκώδη οχήματα με ταχύτητες  πάνω από το όριο για την πόλη βάζουν σε κίνδυνο μητέρες με καροτσάκια και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

Βλέπουμε κατάστημα διασκέδασης γνωστού παράγοντα της Κηφισιάς να επεκτείνεται σε κοινόχρηστο χώρο κλείνοντας τις λακκούβες δένδρων.

Βλέπουμε πίσω από τις βιτρίνες των κέντρων διασκέδασης, που "βλέπουν" σε κοινόχρηστους χώρους, να κατακλύζονται από μπάζα και όγκους σκουπιδιών.

Βλέπουμε σε περιοχή αμιγούς κατοικίας να λειτουργεί ανενόχλητα Πολυτελές Κατάστημα, ενώ απαγορεύεται από τους νόμους, παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες των κατοίκων και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Πολιτείας, που έχουν δημοσιευθεί στο παρελθόν στην εφημερίδα "ΚΗΦΙΣΙΑ"(Με ποια άδεια της Δημοτικής Αρχής κ.Χιωτάκη;).

Βλέπουμε δρόμους με σοβαρό πρόβλημα ασφαλτόστρωσης(π.χ οδός Δεξαμενής).

Βλέπουμε  κεντρικούς δρόμους με τόσο λίγο φωτισμό το βράδυ που είτε φωτίζονται από τα..σπίτια είτε από τα φανάρια των αυτοκινήτων.

Βλέπουμε τέλος μια "ικανοποιημένη" Δημοτική Αρχή που δεν εννοεί να ασχοληθεί σοβαρά και συστηματικά με μια περιοχή που η εικόνα της αλλάζει κάθε μέρα που περνάει.

Μια Δημοτική Αρχή που δεν τολμάει να θίξει μεγάλα και μικρά συμφέροντα της περιοχής, φοβούμενη πιθανόν το περίφημο "πολιτικό κόστος" (Συνεταιρισμός τ.Βουλευτών, καταστήματα αναψυχής).

Last Updated on 16, Μάιος 2006
blog comments powered by Disqus