Home > ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ
Αμαρτωλή ... Πολιτεία PDF Print E-mail
Written by Administrator   
22, Σεπτέμβριου 2008

 

Από την εφημερίδα Κηφισιά, 22 Σεπ 2008, 

 

 

Γράφει ο Περικλής Πέτρου

 

Αμαρτωλή ... Πολιτεία

 

Τμήμα προαστείου κόσμημα στην Βόρεια Αθήνα. Χώρος αναψυχής και ξεκούρασης για πολλές γενιές πολιτών από όλο το Λεκανοπέδιο και όχι μόνο.

 

Με μεγάλη πλούσια βλάστηση, ακαθόριστης χρονολογίας σκιερά πλατάνια και θαυμάσια διαμορφωμένους κοινόχρηστους χώρους από την περίφημη αρχιτεκτονική γραμμή της Σχολής ενός από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες της σύγχρονης Ελλάδας του Δ. Πικιώνη.

 

της Σχολής ενός από τους σπουδαιότερους αρχιτέκτονες της σύγχρονης Ελλάδας του Δ. Πικιώνη

Πολύβουα «μελίσσια» νεολαίων πλημμυρίζουν κάθε μέρα τις καφετέριες της όμορφης κεντρικής πλατείας διεκδικώντας κομμάτια από τα όνειρά τους ή έστω την προσωρινή απόλαυση ενός καφέ ή ενός ποτού. Ανταλλάσσουν ματιές, χαμόγελα και υποσχέσεις μιας νεανικής ζωής.

Σ’ αυτήν την Πολιτεία που μόλις κατέγραψα οι επισκέπτες είναι πάντα χαρούμενοι και οι κάτοικοι γελαστοί, οι δρόμοι είναι πάντα καθαροί, τα πεζοδρόμια μεγάλα και προσβάσιμα στους περιπατητές και οι πρασιές και τα πάρκα της περιοχής καλοδιατηρημένα και ποτισμένα.

Πολλά οφείλουμε γι αυτή την «ωραία ατμόσφαιρα»-αξέχαστος ο μεγάλος Ντίνος Ηλιόπουλος- στον σαφή διαχωρισμό αρμοδιοτήτων και υπευθύνων και στην στενή άψογη συνεργασία των τριών «αφεντικών» της περιοχής μας, του ιστορικού ιδρυτού της Πολιτείας μας, Συνεταιρισμού Βουλευτών «Η Πολιτεία» και των επίδοξων «μνηστήρων της Πηνελόπης-Πολιτείας» πρωτίστως του μεγαλύτερου αδερφού Δήμου Κηφισιάς και εν μέρει του μικρότερου, Δήμου Νέας Ερυθραίας.

Αντίθετα από την υπόλοιπη Κηφισιά ή πιο καλά από την Αθήνα μας, δεν υπάρχει κανενός είδους κυκλοφοριακή όχληση. Όλοι μπορούν να αφήνουν τα ..αθόρυβα αυτοκινητάκια τους παντού, ενώ οι κάτοικοι της Πολιτείας καλοδέχονται τους επισκέπτες και τους επιτρέπουν για να τους διευκολύνουν, να παρκάρουν στις εξόδους των γκαράζ των σπιτιών τους.

Τα πρωινά μαμάδες και γιαγιάδες με τα καροτσάκια των παιδιών διασχίζουν τα ευρύχωρα πεζοδρόμια της Πολιτείας και γεμίζουν δημόσια πάρκα και δημοτικές παιδικές χαρές που ως γνωστόν αφθονούν στην «προνομιούχο» Πολιτεία και προκαλεί τον φθόνο των υπόλοιπων δημοτών Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας, διότι για εκείνους δεν περισσεύουν χρήματα για κοινωφελή έργα.

Μόλις βραδιάζει, επισκέπτες και κάτοικοι «ξεχύνονται» στους άπλετα φωτισμένους δρόμους της Πολιτείας χωρίς κανένα αίσθημα ανασφάλειας και φόβου γιατί ποτέ κανείς κλέφτης δεν τόλμησε να επισκεφθεί τα σπίτια της περιοχής μας.

Αν μετά από όλα αυτά θέλετε να συνδυάσετε όλα αυτά με μία βόλτα στην Πεντέλη, τον «Εθνικό Δρυμό» που περιμένουμε, με λίγο πράσινο και καθαρό αέρα…τότε αγαπητοί μου ξανασκεφτείτε το, μην πιστεύετε τούτα τα λόγια μιας φανταστικής Πολιτείας, μιας «Νεφελοκοκκυγίας», και δείτε με τα μάτια του σκεπτόμενου πολίτη που δεν «μασάει» παραμύθια..!!!

Γιατί πρέπει να πιστέψετε στα μάτια σας και στην μαρτυρία του φωτορεπορτάζ της εφημερίδας «Κηφισιά».

Γιατί τίποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα.

Γιατί πρέπει όλα αυτά που γράφω σήμερα να τα δείτε στο «αντίθετό» του.

Γιατί ούτε «προνομιούχοι» πια δεν είμαστε, ούτε πρέπει να υποβαθμιστεί η όποια ποιότητα ζωής της περιοχής αλλά να αναβαθμισθούν και οι άλλες.

Γιατί έχουμε μεγάλη όχληση από το κυκλοφοριακό στάθμευσης και διερχόμενης διαμπερούς κυκλοφορίας.

Γιατί ο φωτισμός των δρόμων τα βράδια είναι ανύπαρκτος και γιατί έχουμε αύξηση των κρουσμάτων κλοπών τον τελευταίο καιρό.

Γιατί ούτε πεζοδρόμια έχουμε, ούτε πάρκα και παιδικές χαρές.

Γιατί κάποτε πρέπει ο Δήμος της Κηφισιάς και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Ν.Χιωτάκης να «πείσει» τον Συνεταιρισμό των Βουλευτών ότι έφθασε ο καιρός να αναλάβει ο Δήμος την συνολική ευθύνη της Πολιτείας, των κοινόχρηστων χώρων της και της δημόσιας, δημοτικής περιουσίας («Αγοράς» κλπ.) που του ανήκει. Ο Δήμαρχος το γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, έχει δεσμευθεί δημόσια, το ίδιο και το Δημοτικό Συμβούλιο και οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας ολόκληρης. Αν τολμήσουν θα ανταμειφθούν, αλλιώς το πολιτικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που φοβούνται.

Γιατί όλοι εμείς οι κάτοικοι και ο Σύλλογος της Πολιτείας ζητάμε, καλύτερα απαιτούμε, από τα «μεγάλα αφεντικά» της Πολιτείας μας να σκύψουν στα προβλήματα με σοβαρότητα.

Γιατί «ουδείς αναμάρτητος» και η Πολιτεία μας έχει πολλές αμαρτίες.

Last Updated on 22, Σεπτέμβριου 2008
blog comments powered by Disqus