Home > ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ
Κατατέθηκε το Γ. Π. Σ. Κηφισιάς PDF Print E-mail
Written by Administrator   
3, Οκτώβριου 2008

 

από την εφημερίδα Κηφισιά

03 Οκτ 2008 

 

Κατατέθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κηφισιάς

Σε δημόσια διαβούλευση μέσα σε ένα μήνα θα εξεταστούν οι προτάσεις του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κηφισιάς, το οποίο επεξεργάστηκε επιτροπή, με τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Παναγιώτου και τον Πρόεδρο της Πολεοδομίας, κ. Ηλία Σπυρόπουλο.

 Όπως είπε ο κ. Παναγιώτου, η εξέταση και υποβολή των προτάσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Κηφισιάς θα μπορούσε να ανατεθεί σε μελετητικό γραφείο, όμως προτιμήθηκε να επεξεργαστεί από την Επιτροπή Πολεοδομικών Θεμάτων ώστε να μη σπαταληθούν χρήματα των Κηφισιωτών.

 Ο κ. Χιωτάκης κατέθεσε τις προτάσεις αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού στου επικεφαλής των παρατάξεων, βάζοντάς τους ένα μήνα μελέτης μέχρι τη δημόσια διαβούλευση.

 

Σημεία του Γ.Π.Σ., όπως τα είδαμε αρχικά είναι:

 

- Χωροθέτηση νέου κοιμητηρίου παραπλήσια του κοιμητηρίου των Μελισσίων, το οποίο βρίσκεται στα διοικητικά όρια της Κηφισιάς.

 - Χωροθέτηση αρχαιολογικού μουσείου στο οικόπεδο Αχαρνών - Αθ. Διάκου και Ρ. Φεραίου.

 - Μείωση συντελεστών δόμησης σε περιοχές εντόνου ΓΠΣ, στις οποίες έχει καθοριστεί συντελεστής δόμησης 0,60.

 • 0,60 για επιφάνεια οικοπέδου μέχρι και 1000 τ.μ.

 • 0,50 για επιφάνεια οικοπέδου από 1000-2000 τ.μ.

 • 0,40 για επιφάνεια οικοπέδου πέραν των 2000 τ.μ.

 - Ενισχύεται η προστασία του Κηφισού ποταμού, των παραχειμάρρων του, καθώς επίσης και το Πεντελικό Όρος, το οποίο παραμένει ως έχει και δεν είναι δυνατή ουδεμία επέκταση του ΓΠΣ σε ολόκληρη την προστατευόμενη περιοχή του Πεντελικού Όρους, η οποία εμπίπτει εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας και τούτο πρέπει να το αντιληφθεί ο καθένας από εμάς, αναφέρει χαρακτηριστικά η εισήγηση.

 - Προτείνεται η χωροθέτηση υπογείων χώρων στάθμευσης δημόσιας χρήσεως στην πλατεία Πολιτείας, τη Ν. Κηφισιά, πάρκο Αλωνίων (επί Μπακογιάννη).

 - Και τέλος, προτείνεται η επέκταση των ορίων του ΓΠΣ σε πέντε περιοχές.

 

 

Last Updated on 3, Οκτώβριου 2008
blog comments powered by Disqus