Home > ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ
O ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
15, Σεπτέμβριου 2022

 

Η εικόνα μιλάει μόνη της για τη καταστροφή του αστικού άλσους που περικλείεται από τις οδούς Κοκκιναρά, Λεωφ. Καραμανλή, Κουντουριώτου, Ηροδότου στη Πολιτεία.

 

 

 

Αρχικά κάηκε και κόπηκε ένα μεγάλο πεύκο μέσα στο καλοκαίρι. Στη συνέχεια, κατά τις μεγάλες φωτιές του Αυγούστου 2021 πήρε φωτιά κατά παράδοξο τρόπο μόνο το άλσος και κάηκαν σχεδόν όλα τα πεύκα του. Σήμερα έχουν κοπεί όλα τα καμένα ξύλα και έχουν ανοιχτεί λάκκοι για φύτευση. 

 

 

Η έκταση μεταξύ των τεσσάρων οδών έχει αναρτηθεί στο κτηματολόγιο σαν δύο γεωτεμάχια.

 

 

 

Το πρώτο, μια έκταση  1478 τ.μ., το ΚΑΕΚ 050697908002 ανήκει κατά κυριότητα στο δήμο Κηφισιάς και το διαχειρίζεται, σαν αστικό άλσος, μετά τη κύρωση των δασικών χαρτών με το 4391/3092013 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΦΕΚ Δ 526) με την οποία κυρώθηκε ο Δασικός Χάρτης ΟΤΑ Κηφισιάς,  το αρμόδιο δασαρχείο. Αυτό το έκρινε η απόφαση 1604/2019 του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το δεύτερο, επιφανείας  περίπου 300 τ.μ.,  με ΚΑΕΚ 050697908001, βρίσκεται στην ίδια νησίδα μεταξύ των πιο πάνω δρόμων και περιλαμβάνει το εν λειτουργία αντλιοστάσιο.

Κατά τα κτηματολογικά βιβλία είναι αγνώστου ιδιοκτήτη. Εκκρεμούν δίκες για τη κυριότητα μεταξύ του δήμου Κηφισιάς και του Οικοδομικού Συνεταιρισμου Βουλευτών η Πολιτεία. Το μικρό αυτό γεωτεμάχιο έχει εξαιρεθεί από το κυρωμένο δασικό χάρτη με την ίδια ως άνω απόφασή του ΣτΕ. Σε αυτό λειτουργεί αντλιοστάσιο χωρίς άδεια οικοδομής και χωρίς άδεια γεώτρησης.

 

 

 

 

 

 

 

Συμπερασματικά, ο χώρος που κάηκε ανήκει στο Δήμο Κηφισιάς και τον διαχειρίζεται το αρμόδιο δασαρχείο.

 

 

 

Σήμερα, δύο μήνες μετά, έχουν απομακρυνθεί τα καμένα, έχει καθαριστεί το έδαφος και έχουν ανοιχτεί λάκκοι για να φυτευτεί.

 

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου είχε ανακοινωθεί  δενδροφύτευση από το Δήμο Κηφισιάς.

 

Επιτελούς, ο Δήμος Κηφισιάς ασκεί την αρμοδιότητά του! Έχει επιληφθεί η υπηρεσία πρασίνου του δήμου για τη δενδροφύτευση και ανάπλαση του Αστικού Άλσους.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής στηρίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπηρεσίες στην εκπλήρωση του έργου.

τους.

Ιωάννης Παπαρρηγόπουλος, δικηγόρος

Διαθέσημο αρχείο:

Last Updated on 15, Σεπτέμβριου 2022
blog comments powered by Disqus