Home > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.
Επιστολή Φιλοπρόοδου Συλλόγου PDF Print E-mail
Written by Administrator   
2, Φεβρουάριου 2014

 

                                       Φιλοπρόοδος Σύλλογος Πολιτείας

Πλ. Πολιτείας, Κηφισιά, 145 63

                                           Τηλ. – ΦΑΞ 210 6252755

 

Κηφισιά,    2.2.2014               

Α.Π.                                  

          ΠΡΟΣ :         - Τους κατοίκους της Πολιτείας

                               - Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης    

Ανοιχτή Επιστολή

Φίλοι Συντοπίτες

Την περασμένη Παρασκευή 31.1.2014 δημοσιεύθηκε, στην τοπική εφημερίδα « Τύπος Κηφισιάς στα Βόρεια Προάστια » - η οποία μάλιστα διενεμήθη στην περιοχή από υπάλληλο του Συνεταιρισμού -, οκτάστηλη συνέντευξη του προέδρου του κ. Αντώνη Παπαπαύλου.

Στην συνέντευξη αυτή ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού στρέφεται κατά του Συλλόγου μας και ομολογεί δημοσίως – πέραν των άλλων - ότι :

( 1) Οι περισσότεροι βουλευτές πούλησαν τις ιδιοκτησίες τους σε οικιστές που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, και το σημερινό Δ.Σ. του Συνεταιρισμού δεν έχει κανένα βουλευτή ( βλ. στήλη 2 ).

( 2) Πιέσαμε ( εννοεί τον Σύλλογο) τον Δήμαρχο να πάρει – υπέρ του Δήμου – ορισμένους κοινόχρηστους χώρους ( βλ. στήλη 3 ).

( 3) Οι πόροι του Συνεταιρισμού προέρχονται από τις συνδρομές των 1.700 μελών ( Σημείωση δική μας.Τα ετήσια έσοδα από συνδρομές μελών κατά τον προϋπολογισμό του έτους 2013 είναι : 25.092.00 € ), την εκμετάλλευση της ύδρευσης ( Σημείωση δική μας. Το ετήσιο περίσσευμα ύδρευσης κατά το ισολογισμό του έτους 2012 είναι : 165.319.85 €) και από την μερική εκμετάλλευση των ενοικίων που παίρνουμε από τα καταστήματα ( βλ. στήλη 4 ) ( Σημείωση δική μας.Τα ετήσια έσοδα από ενοίκια των καταστημάτων της περιοχής κατά τον προϋπολογισμό του έτους 2013 είναι : 469.839.40 €).

( 4) Οι περίπου 25 υπάλληλοι του Συνεταιρισμού απασχολούνται : πέντε στην ύδρευση, επτά στους κοινόχρηστους χώρους και δεκατρείς στο Σκορπονέρι ( βλ. στήλη 5 ).

( 5 ) Εισηγήθηκε ( ο κ. Παπαπαύλου) και έπεισε τον Δήμαρχο να μεταφερθεί η δεξαμενή σε άλλο δασικό αλλά ιδιόκτητο χώρο ( Σημείωση δική μας.Στον οποίο ο Συνεταιρισμός είναι συγκύριος με ποσοστό το πολύ 8.00 %) και να πουλήσουν τον χώρο της παλαιάς δεξαμενής σαν οικόπεδο( Σημείωση δική μας.Κατά την γνωμοδότηση των τριών δικηγόρων τόσο ο χώρος της υπό κατάργηση δεξαμενής όσο και όλο το δίκτυο ύδρευσης ανήκουν στον Δήμο) ώστε να αντικαταστήσουν το παλαιό δίκτυο ύδρευσης ( βλ. στήλη 5 ).

( 6) Ο Συνεταιρισμός δεν έχει μόνον την περιοχή της Πολιτείας αλλά και του Σκορπονερίου, όπου φτιάχνει έργα ( όπως αποθήκη, το γήπεδο τένις και βόλεϊ, την παραλία, την ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων, το δίκτυο φωτισμού και ύδρευσης ) υπάρχει δε και απαίτηση των συνεταίρων να αγοράσουν και καινούργια έκταση ( βλ. στήλη 6 ) ( Σημείωση δική μας.Από τον ισολογισμό του 2012 και τον προϋπολογισμό του 2013 προκύπτει ότι αποκλειστικός αιμοδότης όλων αυτών των έργων είναι η περιοχή μας).

( 7) Δεν μπορεί να καταλάβει ( ο κ. Παπαπαύλου) την προσπάθεια του συλλόγου να πιέζει τον Δήμαρχο να πάρει τους κοινόχρηστους χώρους ( βλ. στήλη 8 ).

Οποιαδήποτε προσθήκη στην δημόσια ομολογία του κ. Παπαπαύλου ίσως την απαξιώσει σαν στοιχείο, οπωσδήποτε, νοοτροπίας και, ίσως, κάτι παραπάνω.

Η στάση και οι προσεγγίσεις μας επί του ζητήματος του Συνεταιρισμού είναι οι εξής :

( Α ) Να αποδοθούν τα κοινόχρηστα πράγματα στον πραγματικό τους δικαιούχο και να αποκτήσουν επιτέλους, χωρίς ακραίες ενέργειες, την νομοθετημένη τους χρήση.

( Β ) Να αποκατασταθεί η αισθητική των κοινοχρήστων και κοινωφελών πραγμάτων στην αρχική τους μορφή ( όπως περίπτωση πρώην κέντρου MOEL κ.λπ. ) και

( Γ ) Οποιαδήποτε αλλαγή ή απόκλιση από τα παραπάνω να γίνει μόνον προς την θετική κατεύθυνση όπως αυτή την αντιλαμβάνεται ο μέσος νους.

Τέλος, για να αποφευχθεί ο όποιος λαϊκισμός ή σπέκουλα στο ζήτημα, σας επισυνάπτουμε τον ισολογισμό του έτους 2012 και τον προϋπολογισμό του 2013 του Συνεταιρισμού, τους οποίους ίσως είναι χρήσιμο να συνδημοσιεύσετε, όχι μόνον για επιβεβαίωση των παραπάνω επεξηγηματικών σημειώσεών μας, αλλά κυρίως για πληρέστερη και υπευθυνότερη ενημέρωση του κοινού το οποίο δικαιούται να μάθει πού πηγαίνουν τα λεφτά του Συνεταιρισμού.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Φιλικότατα

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

 

 

 

 

 

 

Last Updated on 2, Φεβρουάριου 2014
blog comments powered by Disqus