Home > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΗΚΩΣΕ ΨΗΛΑ ΤΟΝ ΠΗΧΥ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Θ΄ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ; PDF Print E-mail
Written by Administrator   
29, Σεπτέμβριου 2013

 Ο Δήμαρχος Αθηναίων σήκωσε ψηλά τον Πήχυ. 

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς θ' ακολουθήσει ;

 

     Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων  και η εκτέλεσή του από 25/9/13 αναρτώνται στο διαδίκτυο παράλληλα με την ανάρτηση στην "διαύγεια".

     Το ίδιο και οι αποφάσεις και οι μεταβολές των αδειών καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος

 

 

 

     Έχοντας μπροστά μας την προεκλογική περίοδο, ο Δήμαρχος Κηφισιάς και το Δημοτικό Συμούλιο δεν έχουν καμία δικαιολογίαγια για να μην δημοσιεύσουν στον ιστότοπο του Δήμου :

  • ·         τον προϋπολογισμό του Δήμου και την εκτέλεσή του
  • ·         τις άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις μεταβολές
  • ·         τις καταγγελίες περί αυθαιρέτων οικοδομικών εργασιών και το εάν έγινε έλεγχος

 

     Την εγγύηση της δημοκρατίας εξασφαλίζει  ο ανώνυμος δημοκρατικός έλεγχος και όχι ο κατασταλτικος έλεχος από την  δικαστική αρχή.

 

     Μετά  την  την μετατροπή σχεδόν κάθε καταστήματος που κλείνει σε μπάρ ή σουβλατζίδικο, μετά την εισαγωγή νέων τοπονυμίων όπως "η Μύκονος της Ερυθραίας" αλλά κυρίως και πρωτίστως μετά τις επώνυμες καταγγελίες για "ταρίφες" για ν' ανοίξουν νέα καταστήματα,

 

      Μετά την καταδίκη σε πρώτο βαθμό του Δημάρχου για την μη εκτέλεσα αποφάσεων κατεδάφισης αυθαιρέτων και την μεταγενέστερη αθώωσή του σε δεύτερο βαθμό,

 

     Μετά τη εισαγωγή  από τον πρώτο δήμο της χώρας νέων "καλών πρακτικών"  επικοινωνίας με τον Δημότη όπως η δημοσίευση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού,

 

     Μόνο με πρόθεση ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς δεν θ' ακολουθήσει άμεσα προς την ίδια κατεύθυνση.

 

     Εάν συναντήσει ο Δήμος Κηφισιάς οποιαδήποτε δυσκολία, δεν έχει παρά να ζητήσει  την τεχογνωσία του Δήμου Αθηναίων.

 

 

     Ακολουθεί  ολόκληρο το κείμενο της δημοσίευσης στον ιστότοπο του Δήμου Αθηναίων.  

 

25-09-2013: On Lineπρόσβαση των πολιτών στην εκτέλεση του προϋπολογισμού 

proypologismos1

     Γ. Καμίνης: Ελεύθερη on line πρόσβαση των πολιτών, σε πραγματικό χρόνο, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του δήμου Αθηναίων

 

     Για πρώτη φορά στα χρονικά της Δημόσιας Διοίκησης, ο δήμος Αθηναίων, ανοίγει την πρόσβαση στους πολίτες σε σημαντικά στοιχεία της λειτουργίας του.

     Από σήμερα στην ιστοσελίδα του δήμου και στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης www.cityofathens.gr/khe/proypologismos κάθε πολίτης θα μπορεί να βλέπει όχι μόνο την καθημερινή πορεία των εσόδων και των εξόδων του δήμου για το τρέχον έτος αλλά και για τα έτη από το 2005 έως το 2012.

     «Ο δήμος Αθηναίων τηρώντας ως απαρέγκλιτη αρχή τη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση παρέχει στους δημότες τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να παρακολουθούν την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι «με τον τρόπο αυτό οι πολίτες μπορούν να αξιοποιήσουν τα στοιχεία αυτά και να γίνουν σύμμαχοι στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των Αθηναίων αλλά και να ασκήσουν κριτική χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά πρωτογενή δεδομένα».

     Για το σκέλος των εσόδων ανά κωδικό παρέχονται οι εξής πληροφορίες:

·        Το ποσό που προϋπολογίστηκε

·        Το ποσό που βεβαιώθηκε

·        Το ποσό που εισπράχθηκε

     Αντίστοιχα, για το σκέλος των εξόδων παρέχεται ανά κωδικό:

·        Το ποσό που προϋπολογίστηκε

·        Το ποσό που ενταλματοποιήθηκε και

·        Το ποσό που τελικώς πράγματι έχει καταβληθεί

     Η ενημέρωση των στοιχείων γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

     Εξειδικευμένοι χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση ειδικών υπηρεσιών και να λαμβάνουν σε εφαρμογές που δημιουργούν οι ίδιοι απευθείας τα δεδομένα του προϋπολογισμού.

     Επιπλέον, όπως σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αθηναίων, κ. Θεόδωρος Λιβάνιος, «στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης, εμφανίζονται οι άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει εκδώσει ο Δήμος Αθηναίων. Για κάθε ένα κατάστημα παρέχεται ιστορικό των τυχόν μεταβιβάσεων και γενικότερα μεταβολών που έχουν συμβεί καθώς και αν διαθέτει άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων».

     Ο εμπλουτισμός και η βελτίωση της βάσης δεδομένων γίνεται καθημερινά. Και σε αυτή την περίπτωση τα δεδομένα είναι ανοιχτά και σε εξειδικευμένους προγραμματιστές.

     Οι εφαρμογές αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά και προφανώς δεν υποκαθιστούν την εκ του νόμου ανάρτηση των αποφάσεων στη Δι@ύγεια.

Ημερομηνία:  Τετ, 25/09/2013 - 20:45

Last Updated on 29, Σεπτέμβριου 2013
blog comments powered by Disqus