Home > ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ PDF Print E-mail
Written by Administrator   
12, Απρίλιου 2013

 

Ολοκληρώθηκε μόλις η δημόσια διαβούλευση του Δήμου Κηφισιάς για τον στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη διετία.

 

 

 

Στρατηγικός Σχεδιασμός: Άξονες-Μέτρα-Γενικοί Στόχοι

 

 

 

Συμμετείχαμε σ'αυτόν με την ακόλουθη πρόταση :


 

Οι ιδρυτές του Συνεταιρισμού Βουλευτών η Πολιτεία ήσαν άνθρωποι με όραμα και με καλαισθησία. Με συλλογική προσπάθεια κάλεσαν στις αρχές του 1960 γνωστούς τεχνίτες και καταξιωμένους αρχιτέκτονες της εποχής και κατασκεύασαν τις πλατείες της Πολιτείας, υποδειγματικούς κοινόχρηστους χώρους για να τους χαίροναι οι κάτοικοι και οι δημότες.

 

Ήταν και αυτά μνημεία της νεοελληνικής αρχιτεκτονικής όπως ο Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης στην Ακρόπολη, η παιδική χαρά του Πικιώνη στην Φιλοθέη κα.

 

Αντίθετα, οι επίγονοί τους τους, μετέτρεψαν τα κτίσματα και τις πλατείες σε βιομηχανίες παροχής “ψυχαγωγίας” για το εύκολο χρήμα βανδαλίζοντας και ευτελίζοντας τα αρχιτεκτονικά μνημεία για το κέρδος.

 

Ο ίδιος ο Συνεταιρισμός δηλώνει στον ισολογισμό του ότι εισπράττει περί τις 500.000 ευρώτο χρόνο από νοίκια δημοτικών χώρων που ανήκουν σε όλους μας, χώρια τα κέρδη απ’ το νερό. Παρ’ όλο που δαπανά άλλα 500.000 ευρώ το χρόνο για έξοδα διοίκησης, εμφανίζει ο Συνεταιρισμός, πάντα στον ισολογισμό του, σχηματισμένο αποθεματικό 2.000.000 ευρώ.

 

Δεν είναι μόνο τα έσοδα που χάνει ο Δήμος Κηφισιάς  και οι πολίτες. Υποβαθμίζεται η ίδια η  ποιότητα της ζωής των κατοίκων με τις επεμβάσεις στο πράσινο, στα αρχιτεκτονήματα, και  στον νόμιμο προορισμό των κοινοχρήστων χώρων.

 

Και επειδή τίποτε δεν γίνεται χωρίς χρήματα, η πρότασή μας είναι να πάρει ο Δήμος Κηφισιάς  τα δύο εκατομμύρια ευρώ του αποθεματικού και, μαζί με το ένα εκατομμύριο από τα ενοίκια και τα έξοδα διοίκησης και διοικούντων κάθε χρόνο, ν’αποκαταστήσει τα μνημεία αυτά στην αρχική τους μορφή.

 

 

 

Για να γίνει  ξανά η Πολιτεία το καμάρι της περιοχής και του Δήμου.

 

the politespolitias team

Last Updated on 12, Απρίλιου 2013
blog comments powered by Disqus